Kost og livsstil

Det er generelt en god ide at spise en nærende afbalanceret kost, så man holder sig sund og rask og hvis nødvendigt - kontrollerer vægten.

iStock_000016525159_Small

Det varierer fra person til person hvordan man påvirkes af hidrosadenitis suppurativa (HS), og derfor også i hvilken udstrækning man vil være i stand til at deltage i fysiske aktiviteter. Har man væskende bylder, bør man f.eks. undgå svømmehallen. Det er en god ide at tale med hudlægen, hvis du har spørgsmål til, hvilke aktiviteter du er i stand til at udføre.

iStock_000026968759_Small

Tab dig, hvis du er overvægtig

Forskning viser, at der er en sammenhæng mellem hidrosadenitis suppurativa (HS) og overvægt, og at sværhedsgraden af sygdommen kan øges med graden af overvægt. Hvis du er overvægtig, vil det hjælpe dit overordnede helbred, hvis du tager dig 2. Derudover kan ubehag også afhjælpes ved at undgå stramtsiddende tøj.

Hold op med at ryge

Forskning viser, at der en sammenhæng mellem hidrosadenitis suppurativa (HS) og rygning.1,2 Det diskuteres hvorvidt rygning fører til HS eller hvorvidt HS (og relaterede tilstande såsom depression og manglende fysisk aktivitet) giver øget lyst til at ryge. Under alle omstændigheder vil det hjælpe dit overordnede helbred, hvis du holder op med at ryge.1

Fysisk aktivitet er en god vej til vægtkontrol og det kan forebygge stress.

REFERENCER:

  1. Kromann C, Deckers IE, Esmann S, et al. Risk factors, clinical course and long-term prognosis in hidradenitis suppurativa: a cross-sectional study. Br J Dermatol 2014;171:819–824.
  2. Alikhan A, Lynch PJ, Eisen DB. Hidradenitis suppurativa: a comprehensive review. J Am Acad Dermatol 2009;60:539–561.